Zpět

4 Zajímavé podcasty, které nastartovala pandemie

Ze světa podcastů

Kryštof Kalhous

1. 3. 2021

1.) Na zdraví

Nový podcast o zdravotnictví, určený pro širokou veřejnost. Zabývá se českým zdravotnictvím od moderních technologie a inovací až po obecnější společenské otázky a problémy, jako je například digitalizace, stárnutí populace anebo frustraci rostoucí s nejistotou a prodlužujícím se lockdownem. Podcast velmi přístupně a srozumitelně pokrývá aktuální témata související se zdravím a medicínou. Jeho hosty jsou tak nejen lékaři, ale například i právníci, farmaceuti a manažeři.

2.) V klidu

Podcast Radia Wave, který radí, jak zůstat v klidu v čase pandemie. V rozhovorech s psychologem Daliborem Špokem se v něm probírají věci, které v současné době mohou ohrožovat naši mentální stabilitu. Ačkoli je Radio Wave zaměřeno spíše na mladé lidi myslím, že se do podcastu se může velmi snadno zaposlouchat každý, rozebírá totiž témata, se kterými se nyní setkáváme téměř všichni.

3.) Culture of Covid

Podcast Culture of Covid, od studentů oboru arts management na VŠE chce zvýšit obecné povědomí o situaci kultury v České republice v době pandemie. Minulý rok v něm vycházely rozhovory s osobnostmi pohybujícími se napříč českou kulturou např. Jan Burian (ředitel národního divadla). Letos s koncem semestru podcast skončil a zatím ještě nenavázal.

4.) Tož tak

Sympatický podcast, kulturního souboru z Valašska, který se v pandemické době začal zabývat dramatizací valašských povídek a pohádek. Pokud máte chuť seznámit se s valašskou lidovou slovesností, podcast Tož tak ideální volbou, která vás ji provede.