Zpět

Podcast Inspirace Pavlíny Louženské

Ze světa podcastů

Veronika Březinová

10. 3. 2020

V dnešním druhém díle představujeme Podcast Inspiraci od Pavlíny Louženské. Pavlína Louženská je konzultuje marketing, produkt a byznys pro technologické startupy a módní značky. Vystudovala anglistiku na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity. Působila v H1.cz, ZOOT nebo 2FRESH. Založila iniciativu #HolkyzMarketingu, která dnes sdružuje už přes 20 000 žen. Je členkou správní rady Transparency International, stratéžkou agentury manGoweb, mentorkou Google pro startupy a pravidelně píše na blog pavlinaspeaks.com i do dalších médií.

“Podcastů neposlouchám moc. Mám fotografickou paměť a logicky tak trávím víc času čtením. Když už, obvykle hledám podcasty, které nabízí obsah, který jinde nenacházím, mají jasný fokus a netrvají déle než cesta z práce domů. Protiklad Tima Ferrise.,,

Business of Fashion je povinná četba pro ty, co to s módou myslí vážně. Imran Amed, zakladatel BoF, si do studia zve lidi, kteří obvykle rozhovory nedávají, ale většinou stojí za tím jak, co a proč právě nakupujeme a čteme. Od šéfa digitálu LVMH až po zakladatele teniskové burzy StockX. Většina rozhovorů má do třiceti minut a záznamy z konferencí, které BoF pořádá po celém světě také. Pokud vás móda nezajímá (škoda!), najděte si třeba rozhovory s architekty, VCs nebo experty na generaci Z. Tip: Bavilo vás to a hledáte, kam dále? Nalaďte si ještě Business of Hype. Kdyby se BoF specializoval jen na streetwear, vznikla by tahle rozhovorová série. Pokud řešíte, co má teď hype (a proč), tohle je povinnost. Od šéfa kolaborací Adidas až po majitele francouzské agentury, která ze Chanelu vytvořila cool značku.

Where should we begin je podcast, který dává v audiu největší smysl z těch, co poslouchám. Jde totiž o záznamy z párových sezení komentované terapeutkou Esther Perel. Ta se stala slavnou díky TED Talku o tom, jak udržet vášeň v dlouhodobých vztazích. Přestože se specializuje na nevěru, řeší v podcastu celou škálu emocí a stavů. Od toho, jak děti mění sexuální napětí až po fantazie, které jsou možná tabu. Voyeuristická exkurze, která vás naučí, jak být za zavřenými dveřmi vnímavější. Tip: Ošíváte se? Začněte sérií o pracovních vztazích.

1f1e8-1f1ff.svg

České tipy

1f1e8-1f1ff.svg

O kousek blíž je intimní rozhovor. Na jedné straně stolu je vždy Kristýna Klímová a na druhé jiná mladá kreativní žena. Je to dlouhé, silné a někdy na hraně slz.

Tradeshow.cz je o fotbale, streetwearu a všem kolem. Radim Stezka má po dekádě práce v Queens.cz i na dalších projektech přehled a zajímavé neokoukané hosty.

GoOUT.cz do toho šlápl a má podcastů celou škálu. Ale Labello je samozřejmě guilty pleasure. Nejen od doby, kdy si žehlil v krátkém dokumentu Adama Sedláka košili žehličkou na vlasy.

CGYPP je stipendijní program pro mladé Němce a Čechy. Výsledkem ročních debat o společnosti, politice a kultuře je pro každého účastníka podcast na libovolné téma. A tak je každý díl jiný: od důvodů, proč Brexit dával smysl, až po to, že zvuková stopa Vltavy pochází zdaleka.

Co je podcast inspirace

Podcast Inspirace je seriál krátkých článků od známých osobností české scény. V sérií se dozvíte jaké podcasty osobnosti poslouchají, proč je poslouchají, co je na podcastech zajímavé a o co vás mohou obohatit.