Zpět

Zajímavé podcasty o sportu

Ze světa podcastů

Kryštof Kalhous

24. 3. 2021

Rok 2020 nebyl bohužel pro většinu sportů rokem zrovna příznivým, toto nicméně nejde říct o sportovních podcastech kterým se naopak v době pandemické neobyčejně dobře daří a rychle jich u nás přibývá. Přinášíme Vám proto přehled těch nejzajímavějších.

TOP fotbalové podcasty

3632c24ab25c57ffc6d4cbb1581be21133ac9abd-874x583.jpg

Angličan

Podcast o fotbale, výhradně o Premier League. Komentátor Jiří Hošek, reportér Seznam zpráv, s pravidelnými hosty Luďkem Hoškem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem, zde každé úterý komentuje aktuální dění v nejvyšší anglické fotbalové lize.

Bodla na ostrovech

Další podcast komentující aktuální dění v Premier League. Pořad je v režii tří profesionálních amatérů Ondry Kmoníčka, Davida Bartoše a Filipa Landsmana v jejichž podání uslyšíte nejen statistiky ale i analýzy spekulace a predikce týkající se Anglické ligy mistrů.

EF podcast

EF Podcast je pravidelně vycházející pořad redakce serveru Eurofotbal.cz. Zaměřuje se na zprávy, výsledky a fotbalové statistiky, týkající se samozřejmě evropského fotbalu.

Fotbal Netradicne

Nepravidelné shrnutí fotbalových zajímavostí a novinek vždy z minulého týdne. Podcast Fotbal Netradičně také čas od času nabídne rozhovory s hosty na určité téma, týkající se, samozřejmě, fotbalu.

FotbalCast

Amatérský podcast, který ovšem zní skoro jako profesionální, o lidech, kteří dávají fotbalu maximum a ačkoli třeba nejsou žádnými celebritami, mají o něm co říct. Pořad nabízí rady a tipy trenérů, fyzioterapeutů, psychologů, kondičních trenérů ale také například bývalých ligových hráčů. Podcast je určen pro všechny fotbalové nadšence ať již se jedná o hráče či fanoušky.

Fotbalově s Bielsistou

Další podcast fotbalových fanoušků, kteří se rozhodli bavit o fotbale nejen mezi sebou ale sem tam zprostředkovat svůj pohled na věc i širšímu publiku v podcastu. Pořad si klade za cíl otevírat orginální témata, jejichž společným jmenovatelem je samozřejmě vždy právě fotbal. V podcastu vystupují nejrůznější hosté ať již z řad odborníků nebo širší veřejnosti. Vtipným motem podcastu je: ,,My jsme nadšený prakticky ze všeho kolem fotbalu, tak třeba vzbudíme nadšení, nebo jakoukoliv jinou reakci, i u Vás.“

iSport podcast

Debaty o dění v českém fotbale a sportu obecně i v souvislostech, s experty deníku iSport.cz. Podcast vychází každé pondělní odpoledne.

Je to kulatý?

Zajímavý a orginální podcast dvou fotbalistů/studentů mezinárodních vztahů hrajících v nižší soutěži FK Junior Skuteč. Téma podcastu tedy není jen fotbal ale poněkud kuriózně se v něm řeší i mezinárodní vztahy.

Kontrapresink

Další podcast o Premier League věnující se ovšem i dalším evropským ligám.

KUDY BĚŽÍ ZAJÍC

Drby a fakta z kabin a trávníků s Janem Podroužkem a Ondrou Novotným

PŘÍMO Z KABINY

Podcast věnující se především tématům ve fotbale. V podcastu vás bude provázet bývalý golman Domino Rodinger s Davidem Rozlivekem. Hosty podcastu jsou nejen fotbalisté ale i jiné zajímavé osobnosti ze světa sportu.

Úhel pohledu – Fotbalový podcast

Rozhovory o fotbale z dění na evropských trávnících jako jsou, Fortuna Liga, Premier League, La Liga a další.

TOP hokejové podcasty

230682fd2fd4c902dc4d151b600f8029f0326825-841x561.jpg

PUK PAK PIVO

Podcast dvou, dle jejich vlastních slov neúspěšných hokejistů, kteří v každé epizodě zpovídají osobnosti z hokejového prostředí. Kromě zajímavých hostů podcast informuje i o aktuálním dění v hokejovém světě a někdy z něj prozrazuje i lehce zákulisní informace.

Bomby k tyči

Podcast s Jakubem Koreisem a Richardem Tesařem o českém hokeji s hosty.

Icing Podcast

Podcast s Honzou Denemarkem, Ondřejem Sýkorou, a Davidem Brodem a pravidelně také s hosty, samozřejmě o hokeji u nás ale i ve světě.

TOP házenkářské podcasty

08d56204b659c6b1df7fed0f86936d562ae670d1-951x634.jpg

Hoď & Poďcast

Podcast Hoď a Poďcast je pořad pro všechny fanoušky házené. Najdete v něm rozhovory se zajímavými hosty z prostředí nejen české ale i zahraniční házenkářské scény.

Na Handě

Talkshow Machyho a Saši kteří v podcastu Na Handě zpovídají osobnosti napříč volejbalovou komunitou ale i mimo ni, od hráčů až po rozhodčí. Dle vlastních slov: ,,Otevřeně věcně a bez obalu“.

Dvoják

Podcast o plážovém volejbale, o jeho hráčích trenérech, dalších osobnostech a obecně o událostech Českého plážového volejbalu.

TOP podcasty ze světa bojových sportů

0ea7326b5119cceb3a982bb224b148eba07829d1-637x358.jpg

Cesta

Podcast Cesta s českým MMA bojovníkem Jířím Denisem Procházkou, věnující se jeho cestě k bojovým uměním, bojovými uměními a filosofii kterou se v rámci MMA řídí.

Fight and talk

Podcast Patrika Kincla a Tomáše Kvapila, který provází českým MMA a bojovými sporty.

Kaleidoskop MMA

Kaleidoskop MMA je český podcast zaměřený na galavečery největší světové organizace smíšených bojových umění – UFC. Představuje zápasy, galavečery, novinky, zápasníky a zahrnuje i výsledkový servis. Nový díl vychází každou středu před turnajem.

Kávička

Kávička je pravidelný podcast o českém wrestlingu, který vás má za úkol nakopnout do nového týdne.

Kecy v kleci

Rádio pořad věnovaný MMA převedený do podcastové formy. Jeho hosty jsou nejen bojovníci, ale i lékaři, trenéři, rozhodčí a jejich manželky…

Mic&Pound - podcast o českém a slovenském MMA

Pravidelný podcast o dění v českém a slovenském MMA, jeho náplní jsou mimo jiné rozhovory s osobnostmi české a slovenské MMA scény.

OKTAGON MAJK

Podcast o zápasnících a lidech kteří se pohybují na české MMA scéně. Pořad může nabídnout formální i neformální rozhovory o tom co prožívají, čím se mimo sport zabývají anebo jak například vidí skrze svou profesi svět…

MMA LETEM SVĚTEM

Podcast informující o české a světové MMA scéně.

Inspirací pro tento článek byl obsáhlý seznam Václava Blahouta ze serveru olympijskytym.cz.