--
Ohodnoť podcast!
Skóre se objeví až podcast ohodnotí několik uživatelů. Měj chvíli strpeníV USA jej řadili mezi nejlepší hoteliéry na světě. Four Seasons, Ritz Carlton, UN Plaza…Rozhovor s jedním z největších odborníků na gastronomii a hotelnictví o tom jak to chodí u nás i jinde, o tom, co si myslí personál o svých hostech, o profesionalitě, o “hře na ni”. Unikátní vyprávění muže, který byl během své kariéry velmi blízko lidem ja např.: Margaret Thatcher, Ivana Trump nebo Jan Tříska.
Zakladatel TV Nova, politik, novinář, galerista, fotograf, vlastník významného vinařství Tanzberg. Co možná nevíte o muži, který se proslavil třeba slavným programem “Volejte řediteli”? Má břitký, osobitý a vyhraněný postoj k mnoha společenským i odborným tématům. Některé z jeho názorů na současné problémy našeho světa probereme i v našem unikátním podcastu. Gastronomii nevyjímaje.
Aroma, zápach, pach, ódér, smrádeček či naopak vůně? To je u jídla a pití asi vůbec jedna z nejdůležitějších věcí! Když si čichnete k jídlu a nevoní vám - dáte si takový pokrm pak do úst? Sníte něco co vám smrdí? Já tedy ne! Naopak, když něco voní libě - člověk prostě začne samovolně slinit a jeho chuťové pohárky jsou jako na trní!
Jak vypadá běžný den a vůbec celý rok nejslavnější české biokuchařky a spisovatelky? O důležitých rytmech našeho života, o vztahu k přírodě, k rodině a k planetě. Rozhovor s mojí milou přítelkyní o "světě bio", o tom, jak nevědomky míjíme vynikající plevel kolem nás, o tom, proč vydala před lety svou první knihu "Biokuchařka", která v naší zemi poprvé pořádně představila svět bio. A hlavně o
Představení unikátního vynálezu českého pavilonu na Expu v Dubaji - jak získat v poušti vodu díky vzduchu a slunci. Jak zavlažit horký písek a vytvořit oázu zeleně. A také vyprávění o tom, jak je možné, že slaná voda je dobrá pro některé zemědělské plodiny a ryby?