Zpět

10 podcastů pro páry: Vše o vztazích a lásce

Ze světa podcastů

Šárka Möllerová

3. 9. 2024

Hledáte inspiraci pro svůj vztah? Podcasty o lásce a vztazích jsou skvělým způsobem, jak prohloubit spojení s partnerem a získat nové perspektivy. Ať už řešíte každodenní výzvy, chcete vylepšit komunikaci, nebo se jen nechat unést romantikou, tyto podcasty vám nabídnou užitečné rady, příběhy a tipy, které obohatí váš milostný život.

S Denisou nejen o vztazích

Podcast s přední českou lektorkou v oblasti partnerských vztahů, vědomé sexuality a osobního rozvoje, která přináší zcela nový pohled na intimitu a metody, jak tuto oblast využít pro zdraví, štěstí, partnerský život a osobní rozvoj. U tohoto podcastu je opravdu z čeho vybírat, vyšlo totiž okolo 100 epizod. Určitě nám přijde super epizoda Proč (už) to mezi námi nejiskří? A lze to změnit?

Jak to vidí Lasice

Podcast Nikoly Rusnákové o vztazích z nadhledu a bez obalu. Autorka je zakladatelkou Vztahového instututu. “To, jakým způsobem vnímáme sami sebe a jak sami sebe hodnotíme, ovlivňuje způsob, jakým interagujeme s ostatními lidmi a jaké vztahy si s nimi budujeme. Vše tedy začíná u vztahu k sobě.” Pro každého je určitě přínosná epizoda To nejdůležitější, co potřebujete vědět o vztazích.

Opravdový vztah

Tak trochu jiný podcast (nejen) o vztazích, který otvírá tabuizovaná a nepopulární témata, sdílí příběhy ze života, vyvolává provokativní otázky a odlehčuje vážná témata. Určitě se někomu z vás bude hodit epizoda Zůstat nebo odejít?

Smysluplné vztahy

Podcast Michala a Michaely Bartošových. Autorů úspěšných knih Smysluplné vztahy, Zrozeni k propojení a Cesta příběhů. "Jsme spisovatelé, tvůrci a badatelé v oblasti cest ke smysluplnému životu. Přinášíme nové pohledy nejen na vztahy pro ty, kteří se chtějí dostat k podstatě. Jasně, srozumitelně, do hloubky." Zajímavý je díl Co je to vlastně láska? A co není?

FRANKLY

Tenhle podcast je trošku netradiční, ale se skvělým nápadem. Podcast o tom, jak inspirativní páry zvládají skloubit rodinu, život, volný čas, děti, práci, peníze a přitom se z toho nezbláznit. Moderuje Marketa Frank a Vilém Franěk. Nám se moc líbila epizoda: Po 3 týdnech vztahu jsme se domluvili, že chceme děti | Jana Peroutková & Jakub Podaný

Love is on the air

Tenhle podcast už jsme doporučovali v tipech na erotické podcasty, ale určitě v něm najdete spoustu informací i o vztazích. Podcast plný lásky, sexu a trápení. "Už jsme nemohli přihlížet, jak se česká společnost pere se vztahy. A to nejen partnerskými! Už bude dobře... Jsme tu a v našem československém comedy podcastu řešíme ty nejpalčivější témata." Jestli bádáte nad tím, jak si ve vztahu nastavit správně hranice, tak zkuste tenhle díl ZTRÁTA SVOBODY: Proč nemáš ve vztahu čas pro sebe?

Ve vztahu

Dvě psycholožky - Marie a Marta si v podcastu si posvítí na vztahy a skrze příběhy reálných lidí se podívají na to, jaké vztahy ve skutečnosti jsou. Často se totiž setkáváme s tím, že jsou romantické vztahy vykreslovány černobíle. Buď je všechno růžové a zalité sluncem, a nebo se rozcházíme a nechápeme, jak jsme spolu někdy vůbec mohli být. "Chceme se pokusit normalizovat to, že jsou ve vztahu horší i lepší chvíle a je v pořádku, že někdy se nám je podaří překonat a někdy ne." Moc se nám líbí pohled do netradičního vztahu Štěpána a Filipa. Láska bez hranic: Jak si kluci udrželi vztah na dálku

Dlouhý Široký

Rozhovory na téma vztahy, u kterých se ptají autoři za vás! "Díky našemu obsahu do tebe nalejem tolik znalostí o vztazích, že se z tebe stane regulérní vztahovej nadčlověk, kterýmu bude i Guru Jára závidět." Doporučujeme díl Vše je o komunikaci.

MANŽELSTVÍ

Podcast plný lásky, porozumění a sdílení toho, jak vypadá vědomý vztah a budování manželství. Eva a Mirek jsou manželé, kteří sdílí své zkušenosti, zážitky a objevy o tom, jak žít život který milují. Eva je mezinárodní uznávanou koučkou a mentorkou osobních vztahů, které je certifikována u Katherine Woodward Thomas. Miroslav je nezávislý profesionální kouč a mentor, který pomáhá podnikatelům, ředitelům a vrcholovým sportovcům vítězit. Tenhle podcast má na svém kontě pěknou řádku epizod, nám se moc líbila ta s 5 typy toxických partnerů. Její součástí je i test toxicity.

Láskyplné příběhy

Tenhle podcast máme moc rádi, líbí se nám hlavně jeho nápad. Kam se hrabou romantické filmy a knihy! Pojďte se spolu s autorkou dojmout nad skutečnými příběhy lásky, vášně a oddanosti. Podcast od nenapravitelné romantičky pro nenapravitelné romantiky. Nejnovější je epizoda O ztracené a znovunalezené lásce.